sunnuntai 16. maaliskuuta 2025

Herkullisia kasvisruokia


Työkaveri kertoi, ettei pidä kasvisruuasta koska oli kerran uskaltautunut maistamaan tofua ja se oli ollut mautonta ja vetistä. Tofun valmistuksessa pitääkin olla tarkkana, mutta tämä keskustelu inspiroi minua jakamaan parhaat kasvisruokareseptini - tai siis linkit niihin koska en ole kovin hyvä keksimään ruokalajeja itse. Olen sekasyöjä, mutta pyrin syömään kasvispainotteisesti ja ennen kaikkea tekemään maukasta ruokaa. Näitä ohjeita olen kaikkia tehnyt useamman kerran koska ne ovat onnistuneet hyvin. Ja huom. vain viimeinen resepti sisältää tofua! 

Olkaa hyvät: 

Tämä on herkullinen Chili sin carne: https://keittiojakeittio.wordpress.com/2010/10/27/ehdottomasti-newyorkilainen-chili-sin-carne/

Linssit ovat aivan mainio proteiininlähde ja vielä edullisia! Valmiiksi kypsennetyt linssit ovat vähän kalliimpia mutta niistä saa tosi nopeasti ruokaa. 

Linssidahlhttps://kotiliesi.fi/resepti/dahl/ - itse annostelen chiliä varovaisemmin kuin ohjeessa, mutta kukin oman makunsa mukaan.

Linssilasagettehttps://vegaanihaaste.fi/reseptit/vaivaton-linssilasagne/

Kasvissosekeitot ovat maittavia lounasruokia - niihin en tarvitse reseptiä, vaan helpoimman kautta ostan valmista kasvissosetta, keitän sen kasvisliemen kanssa ja suurustan Koskenlaskijalla - vegaanisen version saa käyttämällä kasvispohjaista tuorejuustoa. Lisäksi suolaa, pippuria ja timjamia. Joskus voi heittää sekaan myös valmiiksi kypsennettyjä punaisia linssejä (joko mainitsin kuinka mainiota ruokaa linssit ovat!)

Ranskalainen sipulikeitto on klassikko ja siitä tulee ihanaa kun malttaa haudutella tarpeeksi kauan: https://www.mtvuutiset.fi/makuja/reseptit/resepti/sipulikeitto-se-pirjon-paras-ohje/8332508

Paneer Makhani: https://www.hs.fi/ruoka/reseptit/art-2000002927216.html

Kreikkalainen talvisalaatti (fetalla): https://www.hs.fi/ruoka/reseptit/art-2000008568068.html

Melanzane-spagettivuoka: https://www.meillakotona.fi/reseptit/helppo-melanzane-spagettivuoka?fbclid=IwY2xjawJDwMdleHRuA2FlbQIxMAABHYCyJ7cn3WCEM6z1UkzPv4rpaD3q7ivD_yBBUFwtUtItAyk_r80V0gGNeg_aem_4MZIYang1Ah9VHooOtj5Rw

Sitten jos sitä tofua vielä uskaltaa kokeilla, niin se kannattaa valuttaa ja kuivata hyvin ennen paistamista. Maustamiseen vielä vinkkinä, että valmiiksi marinoidut tofut toimivat tosi hyvin! 

Tässä ohjeessa tofu raastetaan, mikä antaa vielä lisää rapeaa paistopintaa. Tofuwokki: https://viinilehti.fi/reseptiarkisto/tofuwokki/

Hyvää ruokahalua!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti