tiistai 28. marraskuuta 2017

Yhdyskuntalautakunta 28.11.

Yhdyskuntalautakunta kokousti taas tänään, tässä vähän tärkeimmistä asioista.

Ojalan uuden asuinalueen ensimmäisen osan valmistelu on edennyt niin pitkälle, että asemakaavaehdotus asetettiin nähtäville. Alueesta on tulossa mielenkiintoinen yhdistelmä erilaisia asuntotyyppejä kerrostaloista omakotitaloihin, ja alueen maastosta johtuen sijoittelu on aika väljää. Erikokoisia omakotitontteja on tulossa satakunta, ja kaikkineen tälle alueelle tulee 2000 hengen asunnot. Asuinalue jatkuu Kangasalan puolella Lamminrahkan alueella, jota Kangasala suunnittelee yhteistyössä Tampereen kanssa. Yhteiselle Ojala-Lamminrahka -alueelle arvioidaan saatavan aikanaan jopa 11000 asukkaan kodit.




Vuoreksen alueelle hyväksyttiin Isokuusi III asemakaava. Vuorekseen tulossa siis 900 asuntoa lisää, sekä päiväkoti ja alakoululuokkia (kuten muuten Ojalaankin suunniteltu). Alue on puurakentamisen pilottikohde ja niinpä rakentamistapaohjeessa ohjataan käyttämään puuta rakennusten julkisivumateriaalina niin että alueen ilmeestä on tulossa varsin omaleimainen ja tyylikäs. Samoin kuin Ojalassa, Isokuuseenkin tulee erityyppisiä asuntoja, kerrostaloja pääväylän varteen ja pientaloja reuna-alueille. Kokouksessa heräsi keskustelua kaupungin asettamasta tavoitteesta tuottaa riittävästi kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja kaupunkilaisten tarpeisiin ja todettiin että kaavoitus ei sinänsä ota siihen kantaa. Asunto- ja kiinteistölautakunnan tulee siis tästä huolehtia tonttien luovutuksen yhteydessä.

Viinikan rullakioskin ympäristön asemakaavamuutos hyväksyttiin eli kioski ja muuntamo muodostavat oman kiinteistönsä ja rullakioski sai suojelumerkinnän.

Koko pöytäkirja täällä, sieltä löytyvät liitteinä mm. yllämainitut asemakaavat kokonaisuudessaan.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti