tiistai 13. elokuuta 2019

Yhdyskuntalautakunta 13.8.2019 ja Pispalan punainen tukkitie





Kokoussyksy on lähtenyt käyntiin vauhdikkaasti ja jälleen kerran lautakunnassa puitiin Pispalan kaavaa ja varsinkin punaisen tukkitien uoman suojelua.

Vaikka olin aiemmin mukana myöntämässä poikkeamislupaa korttelin yhdelle tontille, silloin minulla uutena lautakunnan jäsenenä ei ollut tietoa alueen historiallisesta arvosta eikä alueen kaavoituksen historiasta muutenkaan. Sittemmin minä ja muut lautakunnan jäsenet olemme tietoa saaneet, ja minun mielestäni järkevä ihminen osaa muuttaa mielipidettään uuden tiedon valossa.

Rakennetun ympäristön suojelun asioissa kunnioitan maakuntamuseon asiantuntijuutta, enkä kovin kevyin perustein asetu sitä vastaan. Niinpä tälläkin kertaa äänestin kaavoituksen esityksen mukaan eli pienemmän rakennusoikeuden puolesta, mutta kuten allaolevasta Aamulehden jutusta voi lukea niin hävisimme äänestyksen 6-7.

AL: Kiistaa aiheuttaneen Tampereen Punaisen tukkitien tulevaisuudesta päätös – alue on valtakunnallisesti arvokas kulttuuriympäristö

Positiivisempana asiana meille esiteltiin Hatanpään valtatien uusia suunnitelmaluonnoksia. Asiassa ei siis ole tehty päätöksiä, mutta mikäli asiassa edetään ja ratikkaa aletaan rakentaa Hatanpään suutaan eli linja-autoasemalle asti, niin Hatanpään valtatien keskustan päähän on tulossa huomattavia parannuksia jalankulun ja kevyen liikenteen osalle. Stay tuned!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti