tiistai 28. maaliskuuta 2017

Vaaliteemani 2017


 Pidetään huolta lapsista ja nuorista
- Lapsiin ja koulutukseen panostaminen on sijoitus tulevaisuuteen.
- Ei leikata koulujen rahoituksesta. Liian suuret ryhmäkoot haittaavat oppimisrauhaa. Opettajille pitää pystyä palkkaamaan sijaisia tarvittaessa.
- Alakouluja pitää olla sen verran että koululaiset voivat kulkea niihin jalkaisin tai pyörällä. Yläkoululaiset  voivat jo kulkea pitemmällekin.
- Annetaan kaikille lapsille mahdollisuus päivähoitoon. Perheet itse tietävät parhaiten oman tilanteensa ja joskus päivähoito on tarpeen vaikka vanhempi ei olisikaan töissä.
- Lasten ja nuorten kasvun tukeminen ja ongelmien ennaltaehkäisy on edullisempaa kuin ongelmien hoitaminen myöhemmin. Ja luultavasti myös helpompaa kaikille osapuolille.

Rakennetaan uutta, suojellaan vanhaa
- Monet haluavat muuttaa Tampereelle ja miksikäs eivät; on tämä niin hieno kaupunki. Uusia asuntoja siis tarvitaan.
- Suuri osa Tampereen viihtyisyyttä juontaa siitä että historia näkyy, mm. punatiilisissä rakennuksissa. Ei siis enää pureta yhtään yli 100-vuotiasta taloa vaan säilytetään ja korjataan uuteen käyttöön. Luovuutta käyttämällä uusi ja vanha sopivat hienosti yhteen.
- Ratikan rakentaminen on investointi tulevaisuuteen. Sen tarpeellisuuden huomaa jos nykyään matkustaa busseilla; suosituimmilla linjoilla autot ovat aivan täynnä vaikka kulkevat lähes peräkkäin. Sähkö- tai hybridibussit ovat toki ekologisempia kuin dieselbussit mutta ei niihin mahdu sen enempää matkustajia. Siksi ratikkaa tarvitaan.

Julkiset hankinnat järkeviksi ja eettisiksi
- Kaupungin kilpailutuksissa pitää asettaa enemmän laadullisia kriteerejä halvimman hinnan lisäksi.
- Hankintaorganisaatioiden rakennetta pitää keventää.
- Tietojärjestelmien hankintoja tulee koordinoida paremmin ja ja niissä pitää vaatia avoimia rajapintoja jotta ei jouduta yhden toimittajan loukkuun.

Tuetaan tamperelaisten työllisyyttä
- Kaupungin töiden ja hankintojen kilpailutukset pitää suunnitella niin että pienilläkin paikallisilla yrityksillä on mahdollisuus osallistua.
- Työllisyyspalveluiden osalta tehdään yhteistyötä eri järjestöjen kanssa jotta erilaisissa tilanteissa oleville työttömille löytyy tukea.
- Perustulokokelu auttaisi työttömiä kokeilemaan erilaisia mahdollisuuksia, mm. yrittäjyyttä ilman pelkoa tulojen loppumisesta kokonaan.

Suojellaan ympäristöä ja lähiluontoa
- Lähimetsät, järvet ja puistot ovat kaupunkilaisten henkireikä ja niitä pitää vaalia.
- Lisätään uusiutuvien energiamuotojen käyttöä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti